domingo, 22 de marzo de 2009

Tema 1

Comenta quin ús acostumes a fer dels mitjans de comunicació de masses (premsa, ràdio, televisió) i també d’Internet com a mitjà d’informació general, de comunicació i d’entreteniment.

Sóc una persona que utilitza bastant els mitjans de comunicació de masses per informar-me de l’actualitat i per entretenir-me. A continuació aprofundiré més en la meva explicació.

Pel que fa a la ràdio m’agrada escoltar-la tant per informar-me de les notícies de l’actualitat com per escoltar la música que m’agrada.
Pels matins, quan vaig a la universitat, escolto el programa d’Onda Cero del Carlos Herrera. M’agrada bastant com narra les notícies i com les explica d’una manera clara i concisa, tot dient la seva opinió, sense tenir cap tipus de tabú.

Pel que fa a la premsa, m’agrada donar un cop d’ull als diaris gratuïts com el 20 Minutos, el Metro, etc. Ja se que no tenen molt bona fama, per què no són molt rigorosos en la informació, però la meva utilització només és centra en llegir les noticiés donant un cop d’ull.
També m’agrada llegir revistes de diferents temàtiques (esport, viatges, cultures) quan trobo algun article que m’interessa.

Pel que fa a la televisió, faig gairebé la mateixa utilització que la radio, per entretenir-me i per informar-me de les notícies. Acostumo a veure els telenotícies, els programes d’entreteniment com “Se lo que hicisteis”, “APM”, series com “Cuentame” etc.

Per últim, Internet. L’utilitzo per totes les coses que he esmenat amb la radio, premsa i televisió, ja que permet fer-les totes, llegir la premsa, escoltar la radio i poder veure la televisió. A més a més, també l’utilitzo per comunicar-me amb les persones que desitjo, per buscar informació de qualsevol tipus, per comprar bitllets de tren, etc.

Tria un parell dels ítems de l’apartat 1.6 C) ("tots els mitjans són fabricacions, tots els mitjans construeixen una realitat, etc...") i comenta’ls basant-te en exemples reals extrets dels propis mitjans de comunicació.

- Els mitjans tenen implicacions comercials.

Com tothom sap la font d’ingrés dels mitjans és la publicitat i les audiències.
Pel que fa la publicitat. Aquestes la filtren de qualsevol manera i de vegades amb campanyes de mal gust i fins i tot poden ferir la sensibilitat de les persones (com per exemple un anunci de televisió en el qual surt un home vomitant)
Pel que fa a les audiències, sobretot la televisió, tenen un afany de lucre amb aquestes que fan tot el possible per què els espectadors segueixin les seves programacions, sense tenir cura sobre els seus continguts, de vegades vergonyosos.

- Els mitjans tenen implicacions socials i polítiques

Nomes llegint aquesta frase em ve a la ment un periodista molt famós que treballa a la Cope, Federico Jiménez Losantos. Aquest periodista utilitza el seu programa per fer campanya a favor dels seus ideals polítics, ètics i els seus valors. Moltes vegades, personalment crec que no pensa el que diu i no pensa en les conseqüències que porta els seus comentaris, com per exemple quan va criticar a Alberto Ruiz-Gallardón.

 Després d’haver-te fixat en les característiques de cadascun dels mitjans de comunicació de masses (premsa escrita, ràdio i televisió) fes-ne una comparació destacant els aspectes que tenen en comú i les diferències que hi ha entre ells.

Radio i televisió: canal oral. Interacció entre emissor i receptor.
La informació pot ser narrada de forma més informal. Les persones no poden tornar a enrere a buscar la informació.
Premsa : canal escrit. Informació més rigorosa. Elaboració de textos formals. Les persones poden fer una lectura no lineal, les persones no poden tornar a enrere a buscar la informació .

Pensem

Creus que la televisió "fa mal" a l’educació? De quina manera?

Crec que fa mal, per què hi ha programacions que no són gens educatives, que no respectes l’horari infantil i fins i tot són massa vulgars i tenen un vocabulari inadequat.

Creus la televisió “pot ajudar” a l’educació dels nens? De quina manera?


Pot ajudar a l’educació si la programació transmet uns determinats valors. Però, l’educació dels infants no s’ha de deixar en mans de la televisió sinó de la família.

De qui creus que és “la culpa” que les televisions facin determinats programes i no en facin d’altres?

La culpa de que les televisions facin uns programes o uns altres és de l’audiència.
Les televisions són capaços de qualsevol cosa per guanya-la, els hi dona el mateix fer programes sense cap tipus d’ètica o sense cap tipus de prejudicis. Només els mou el morbo i quant més hi tinguin millor.

Què creus que s’hauria de fer des de l’escola en relació amb la televisió (i els altres mitjans de comunicació)?


L’escola no pot decidir sobre quin tipus de programes han de veure els seus alumnes, ja que cada persona te unes raons diferents per decidir quin programa és educatiu i quin no.
Però l’escola si que pot ajudar-los per que tinguin la capacitat sobre decidir quins programes els interessa veure i quins no.


miércoles, 18 de marzo de 2009

Comencem!

Hola a tots!
Sóc la Laura i estic estudiant tercer de Magisteri Infantil. Estic amb moltes ganes d'acabar aquest curs i començar a treballar en el món de l'esnenyament, suposo que molts de vosaltres també teniu aquest pensamnet.

Vaig escollir aquesta assignatura, per què com a mestres hem d'ensenyar als infants  a saber escollir,  a saber seleccionar la informació que ens donen els mass media, ja que no sempre és la correcta, o està influenciada per certes opinions, que ara no venen al cas.

M'agradaria, analitzar  els mitjans de comunicació de d'una visió inafntil i com els nens i nenes veuen aquests mitjans. D'aquesta manera, tenint la visió infantil, poder treure'n profit del que ens ofereix els mass-media.