sábado, 9 de mayo de 2009

3. Finalment, reflexiona sobre els valors que s'intenten transmetre a l'escola i els que es transmeten des dels mitjans de comunicació, quin grau d'acord i/o desacord hi ha entre els dos contextos educatius?

Els valors que s’intenten transmetre des dels mitjans de comunicació són un valors ficticis on volen formar a persones perfectes on cadascuna pertany a grup social determinat i que desenvolupin un rol determinat que en aquesta societat. Són valors que presenten a un model social únic i que per a els que els presenten és el millor.
2. Tria un anunci de televisió i fes-ne una anàlisi detallada, seguint aquests passos:

1. Indica quin anunci has triat i explica la història que presenta, com si expliquessis una pel·lícula.
L’anunci escollit és el del cotxe Dacia Logan, de la companyia Renault.
L’acció es situa en un cotxe. El cotxe està parat i dins d’ell hi ha un home escoltant música i ballant. Al moment hi entra al cotxe el seu fill, que amb un "kimono" vestit, de fer judo o karate, i l’home de cop treu la música i deixa de ballar avergonyit.

2. Descriu els aspectes formals: en quin lloc passa, com són els personatges que intervenen, quina música sona, se sent alguna veu en off? com és? què diu?, etc.
L’acció es desenvolupa dins d’un cotxe. Els personatges són un pare i un fill. La música de fons que s’escolta és la que està escoltant el pare, que és de l’antic grup dels anys vuitanta Locomia.
Al final de l’anunic s’escolta u na veu en off que diu: “Te avergüenzas de escuchar ciertas canciones, como en cualquier otro coche. Pero por solo sietemil i pico de euros. Dacia Logan”.

3. Fixa't en els aspectes del contingut: quin creus que és el missatge principal de l'anunci, hi ha altres missatges "secundaris"?, què creus que transmet (comprova la llista de valors del dossier)? etc.
En aquest anunci el que volen transmetre bàsicament és que el preu del cotxe és baix i que és un cotxe com qualsevol altre.
4. Fes-ne una valoració personal: t'ha agradat? per què? A quin públic creus que va adreçat (no ho confonguis amb el tipus de personatges que surten, moltes vegades no coincideixen...)? hi has descobert detalls que en veure'l abans t'havien pasat desapercebuts?, etc.
L’spot és graciós i simpàtic, ja que l’home que surt ballant ho fa d’una manera que et fa treure un somriure.
Al públic que va adreçat pot ser a qualsevol persona que tingui carnet de conduir i es vulgui comprar un cotxe amb un preu econòmic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario