sábado, 9 de mayo de 2009


Mercedes Alcántara


Mare de la família Alcántara. Està casada amb Antonio Alcántra i tenen quatre fills: Toni, Inés, Carlos i Maria. Viuen amb els dos fills petits i amb la seva mare Herminia. Tenen un net de la seva filla gran Inés, l’Oriol.
Indicis Externs: La Mercedes és una dona de mitjana edat, alta, prima, amb una melena rosa. Te bon gust vestint, és elegant i a la vegada moderna. Te bona presencia, podem dir que és maca.
Indicis interns: És una dona amable, de vegades pot ser molt freda, però a la vegada té un vessant molt dolç amb les persones que l’envolten.
Rol: La Mercedes és una mare de família típica dels anys 70. Es “desviu” per la seva família, però també vol superar-se i es posa fites a assolir, com per exemple estudiar la carrera d'Econòmiques. Cada vegada es va modernitzant més, a la mateixa hora que els temps que corren. És molt emprenedora, ja que té un negoci, estudia i al mateix temps porta la seva llar amb l’ajuda de la seva mare. S’està modernitzant però no vol, perdre la tradició de ser una dona de la seva casa.

Aquesta dona reflexa una generació de dones que van marcar el canvi d’una època. Les dones al llarg de la dictadura de Franco, eren unes dones submises als homes, que es dedicaven afer les feines de casa, sense ser gratificades moralment per la seva feina tan sacrificada com qualsevol altre o inclús més. No estaven valorades com ho havien d’estar. Poc a poc van anar incorporant-se a la feina, amb moltes crítiques, però amb un esperit independent molt gran.

No hay comentarios:

Publicar un comentario